Dacă sunteți în căutarea unui loc de vacanță sau de weekend unde să vă relaxați împreună cu întreaga familie și să eliminați stresul de zi cu zi atunci răspunsul este simplu: pensiunea „Hanul Sf. Gheorghe” din comuna Ighiu, județul Alba.

Activități recreative

Situată la doar 12 kilometri de municipiul Alba Iulia, într-un decor depresionar la poalele Munților Trascău, pensiunea „Hanul Sf. Gheorghe” vă așteaptă tot timpul anului cu servicii de calitate destinate relaxării oaspeților ce-i trec pragul.

Întinsă pe un spațiu generos și având o grădină mare special destinată petrecerii unui timp de calitate în aer liber, pensiunea vă oferă numeroase posibilități de distracție și sport: tenis de masă, loc de joacă pentru copii, badminton sau închirieri de biciclete. Atracția specială sunt cele două piscine unite și terase exterioare unde oaspeții pensiunii se vor simți răsfățați, inspirând aerul curat și admirând pădurile de foioase din preajma locului. Pentru că satisfacția clienților să fie deplină, acești pot fi serviți de la barul exterior de lângă piscină, dar au la dispoziție și un foișor și un grătar unde pot lua masa și se pot relaxa, în zilele mai puțin însorite.

Obiective turistice și culturale

Pentru cei ce iubesc drumețiile, pensiunea „Hanul Sf. Gheorghe” este locul ideal, deoarece vă oferă serviciile unui ghid turistic pentru a vizita la pas cele mai importante atracții turistice din regiune.

Vă recomandăm să vedeți cea mai spectaculoasă rezervație naturală din zonă „Iezerul Ighielului”, întinsă pe șapte hectare, cu o bogăție geomorfologică, geologică, floristică și de peisaje ce vă taie răsuflarea. Puteți admira aici celebra floare de colț, ocrotită prin lege, ce crește pe un versant însorit pe stâncile golașe. Chiar dacă terenul rezervației este accidentat el este accesibil turiștilor obișnuiți, cu îndrumările de rigoare ale ghidului. De asemenea, nu puteți rata cea mai spectaculoasă peșteră din România, Huda lui Papară ce deține toate recordurile specifice: este cea mai lungă peșteră, cu cea mai mare cascadă și cu cea mai mare colonie de lilieci din Europa.

Iar dacă nu sunteți genul dornic de drumeții, aveți posibilitatea să descoperiți tradițiile locale, fie vizitând Muzeul Etnografic, fie monumentele istorice din regiune, precum Castelul Eszterhazi, Ansamblul bisericii reformate fortificate Ighiu sau Biserica ortodoxă ” Cuvioasa Paraschiva „.

Indiferent că alegeți relaxarea activă prin drumeții în locuri de vis sau doar să savurați un suc pe marginea piscinei și să vă răcoriți în zilele toride de vară, pensiunea „Hanul Sf. Gheorghe” este locul ideal.

Trebuie doar să faceți o rezervare, iar noi vă vom oferi cele mai bune facilități de relaxare!